Zo haal je het optimale uit je verzekering

Als je een nieuwe zorgverzekering moet kiezen, komt er veel op je af. Zeker als je ieder jaar wisselt. Daarom kiezen velen ieder jaar weer voor de zorgaanbieder waar ze al jaren bij verzekerd zijn en herzien ze hun huidige pakket niet. Herken je jezelf hierin? Dan is dit artikel ook zeker het lezen waard.

Dezelfde zorgaanbieder

Ben je tevreden over je huidige zorgaanbieder, dan is dat natuurlijk super fijn. Je zult dan waarschijnlijk geen directe redenen hebben om naar een andere zorgaanbieder over te stappen. Toch kan het lonen om te kijken of je misschien iets moet wisselen in je huidige polis. Ben je bijvoorbeeld zwanger of staat je in het nieuwe jaar een grote operatie te wachten? Dan kan het zijn dat je met een aanvullende verzekering beter bent verzekerd dan enkel de basisverzekering. Kijk vanuit jouw situatie dus of je ook voor het volgende jaar voldoende bent verzekerd. 

Een andere zorgaanbieder

Wissel je liever ieder jaar van zorgaanbieder, dan kan dit ook. Het nadeel hiervan kan zijn dat het vergelijken van nieuwe zorgaanbieders best een karwei kan zijn. Wil je hierin tijd besparen? Gebruik dan een online tool om verzekeringen te vergelijken. Onze tip is wel, om dan nog steeds goed naar de polisvoorwaarden te kijken van de verzekeringen die eruit komen op basis van jouw wensen. De uitkomsten van zo’n tool zijn namelijk vrij algemeen. Voor de eerste selectie kan dit wel handig zijn, maar wil je meer weten over bepaalde situaties zoals wat er verzekerd zal worden op gebied van tandartskosten, zwangerschap en bevalling of fysiotherapie? Lees dan de polisvoorwaarden goed door voordat je een nieuwe verzekering bij een nieuwe zorgaanbieder afsluit.

Eigen gezondheid optimaal

Voor welke zorgaanbieder je ook kiest, probeer zoveel mogelijk te doen om je eigen gezondheid goed te houden. Tot zover je kunt natuurlijk, want je kunt niet altijd voorkomen dat je een beroep moet doen op je zorgverzekering. Wat wel kan, is gezond leven. Probeer niet te roken, eet gezonde voeding en beweeg voldoende. Schaf bijvoorbeeld een niet te dure e-bike aan en ga als het even kan op de fiets naar je werk of naar de supermarkt. Maak in de weekenden een mooie fietstocht als je dit leuk vindt, maar het allerbelangrijkst: blijf in beweging. Op welke manier dan ook. Dit komt je gezondheid en uiteindelijk je maandelijkse poliskosten voor de verzekering ten goede.